Ingrijire Canina

puppyPicSFATURI PENTRU INGRIJIRE

Serviciile veterinare de calitate sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii cainelui. Cautati un medic veterinar pe care sa va puteti baza si vizitati-l regulat; se recomanda doua consulturi de rutina pe an. Puii si cateii mai batrani ar trebui consultati mult mai frecvent. Daca catelul dv are nevoi spaciale sau o boala cronica ar trebui sa respectati cu strictete recomandarile medicului. Intrucat cainii imbatranesc mult mai repede decat omaneii, pot aparea multe modificari subtile in perioada de crestere (6-12 luni). Vizitele de rutina permit veterinarului dumneavoastra sa monitorizeze îndeaproape modificarile de sanatate înainte ca ele sa scape de sub control. Comunicarea eficienta cu veterinariu dv va duce la beneficii pe termen lung pt catelul dv

NUTRITIA OPTIMA

Hrana potrivita este fundamentala pentru pastrarea sanatatii cainelui Dvs. Dieta afecteaza în mod direct pielea câinelui dumneavoastra si blana, greutatea, nivelul de energie, si functiile gastro-intestinale. Problemele care apar într-una din aceste zone, pot fi legate de dieta necorespunzatoare. Alegeti hrana canina de calitate, produsa de o companie de renume, sau informati-va cu privire la hrana gatita Din momentul in care descoperiti hrana potrivita pentru cainele Dvs, folositi-o în mod frecvent. Urmariti raspunsul câinelui dumneavoastra la dieta in decurs de 4-8 saptamâni. Cum arata blana? Ar trebui sa fie stralucitoare, dar nu grasa. Ai observat o schimbare în nivelul de energie ? O scadere a energiei ar putea indica o problema. Cainele tau a pierdut sau câstigat în greutate? Obezitatea la câini este o problema foarte des intalnita, care in general este strans legat de dieta si exercitii. O schimbare brusca a alimentatiei poate provoca tulburari gastro-intestinale, schimbarea trebuie facuta treptat, cu exceptia cazurilor indicate de veterinarul dumneavoastra.

EXERCITIILE

Multi proprietari nu iau in considerare nevoia de exercitii a cainelui si stransa legatura intre acestea si sanatatea lui. Comportamentul distructiv poate fi cauzat de anxietatea de separare sau alte probleme comportamentale, sau poate fi rezultatul unui surplus de energie. Principala sursa de energie a unui caine este o dieta sanatoasa. Cu toate acestea, în cazul în care câinele nu isi va elibera energia prin exercitii, va incerca sa si-o elibereze distrugand mobilier, covoare, usi, sau chiar colectia dvs. de DVD-uri. Înainte de a da vina pe caine pentru relele facute, întrebati-va daca ii oferiti exercitiile de care are nevoie. În general, câini au nevoie de cel putin 1-2 ore de exercitii pe zi, acest lucru variaza in functie de rasa, marime si de vârsta. Incercati sa determinati exercitiile necesare si formati-i un program. veti observa si-o imbunatatire a starii dv de sanatate facand exercitii alaturi de caini.

INGRIJIREA DANTURII

Este destul de simplu sa uitati de dantura cainelui pana in momentul in care ii veti simti respiratia neplacuta. Placa si depunerile de tartru pot cauza probleme grave de sanatate. Acordati importanta ingrijirii dentitiei pentru a preveni aparitia afectiunilor dentare: periati dintii câinelui cu produse dedicate, utilizati apa de gura, achizitionari hrana speciala pentru curatarea dintilor si nu uitati sa vorbiti cu veterinarul despre aceasta problema. Detartajul poate fi necesar la anumite intervale de timp.

TOALETAREA

Toaletarea este nu doar o moda ci este o nevoie de baza si difera in functie de rasa sau de utilitatea cainelui. Cu toate acestea, cainele tau poate avea nevoi speciale ca urmare a conditiilor de sanatate, cum ar fi alergiile. Cainii cu parul scurt vor beneficia lunar tuns, baie si periaj.iar cei cu parul lung ar trebui periati zilnic. Cainii cu parul in continua crestere pot avea nevoie de o tunsoare în fiecare saptamâna sau doua. Odata ce ati determinat nevoile de toaletare ale cainelui veti decide daca puteti face singur acest lucru, sau daca aveti nevoie de a angaja un profesionist. Oricum, programul detoaletare trebuie facut în mod regulat.

Observati semnele de avertizare

Deoarece cainii nu potvorbi, trebuie sa ne bazam pe semnele care ni le ofera pentru a le analiza starea de sanatate. Ei ne pot da o varietate de semne care indica o probleme de sanatate. Similar oamenilor, cainii pot avea probleme de sanatate care se rezolva singure, deci nu toate semnalele trebuiesc luate in seama Cu toate acestea, multi caini,vor ascunde instinctiv semnele de boala. Invatati sa recunoasteti semnele pe care vi le ofera si sa actionati în mod corespunzator înainte ca boala sa avanseze. În cazul în care câinele da semne de boala, luati legatura cu veterinarul dumneavoastraStiati ca...


Si cainele tau are dreptul la educatie!